torstai 18. huhtikuuta 2013

Sitruuna-vanilja piirakka...

Tämä viikko on mennyt niin haipakkaa, että keittiön kattaukset on hoitunut tyyliin - toisella kädellä. Tämä tarkoittaa meillä perusruokia, jota syödään sitten seuraavanakin päivänä. Tällä kertaa makaronilaatikkoa, ei siitä sen enempää....vaikka hyvältä maistuukin :)

Piirakka tuli tehtyä vaihteeksi tuollaiseen ovaalin-muotoiseen vuokaan, koska vaihtelu virkistää!

SITRUUNA-VANILJA PIIRAKKA

Pohja: 1 1/2 dl sokeria, 3 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, purkki maitorahkaa ja 1 1/2 dl sulatettua voita. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon maitorahka ja voi. Anna tekeytyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte: 1prk vaniljakastiketta, 1 prk kermaviiliä, yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori, 3 munaa, 1rkl vaniljasokeria. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Taikina voideltuun vuokaan ja sen jälkeen kaada täyte päälle. Uuni 200 astetta ja noin 30minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua...meillä ei tämä kohta aivan toteutunut.

Tarjoile piirakka kera kinuski-kastikkeen, jonka resepti yksinkertaisuudessaan on sama määrä sokeria ja kermaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes alkaa saostua.  






2 kommenttia:

  1. Voi kun voitas hiukan vaihtaa, olisit saanut lautasellisen pekonista ruusukaalisalaattia ja minä ottaisin mielelläni tuon piirakanpalan, niin herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista