keskiviikko 28. elokuuta 2013

Liha-perunavuoka ja omena pancake's

Edelleen tuo yksi omppupuu huutelee - tee minusta jotain muutakin kuin peurojen ruokaa! No, teinhän minä. Meillä kaikki hedelmät ovat haasteellisia millään tavoin lämpimissä ruoissa, puhumattakaan kanelista....kun kysytään perheen miesten mielipidettä. Joten en kysellyt vaan tein ja maistui :) ...ansaitsen tästä melkoisen pistekorin!

Liha-perunavuoka kuudelle: 600g hunajaisia possun kinkkusuikaleita, 1kg perunaa, 1 iso sipuli, noin 31/2 dl ruokakermaa, 2dl vettä, 1 kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja Worcester-kastiketta. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli, paista lihat ja keitä kattilassa kerma, vesi sekä kasvisliemi-kuutio. Voitele vuoka ja asettele kerroksittain perunaa, sipulia ja lihaa. Ripottele kerroksien väliin suolaa ja pippuria, roiskota pintaan hieman Worcesteria. Kaada lopuksi päälle lämmin kermaseos. Paista 200 astetta ja noin 1 tunti.

Omena pancake's: 2 munaa, 31/2dl maitoa, 5dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, 1/2tl suolaa, 1/2tl kanelia, 1/2dl sokeria ja 4 kotimaista omppua. Vatkaa munat, lisää joukkoon maito ja kuiva-aineet sekä raastetut omput, anna tekeytyä hetken. Paista pannulla, keskilämmöllä, puolin ja toisin. Tarjoa kera jätskin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti