lauantai 10. elokuuta 2013

Lihapataa bataatilla ja herukkahyytelöllä

Tätä siis tänään ja jotain muutakin. Lihapata muhi uunissa tunnin ja toisenkin  x 3, bataatit saivat parmesaanihunnun ja kyytipojaksi valmistui herukkahyytelöä.

Lihapata: 800g kuutioitua lihaa, 1sipuli, 11/2dl kermaa, 1/2dl sinihome-juustoa, 2rkl sinappia, 1rkl hunajaa, suolaa ja viherpippuria sekä vettä. Ruskista lihat ja silputtu sipuli pannulla. Kiehauta kerma. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja lisää vettä niin, että lihat peittyy. Paista uunissa 180 astetta ja noin 3 tuntia.

Parmesaani-bataatit: 2 bataattia, 50g voita, suolaa ja parmesaani-raastetta. Kuori bataatit, halkaise sekä pituus- että pystysuunnassa. Leikkaa veitsellä 2/3 viillot, kaada päälle sula voi, mausta suolalla ja paista 200 astetta ja noin 30 minuuttia. Lisää pintaan raastettu parmesaani ja paista vielä noin 10 minuuttia.

Herukkahyytelö: 6dl mustaherukka-mehua ja noin 8dl hillosokeria. Keitä mehua kera sokerin hiljalleen noin 10 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita puhtaisiin purkkeihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti