torstai 1. elokuuta 2013

Lihapiirakat...

Kotikutoisina KYLLÄ, mutta eineksinä en ole ostanut vuosikausiin.....

Taikina: 4dl maitoa, 11/2pss kuivahiivaa, 11/2rkl öljyä, 11/2rkl sokeria, 1tl suolaa ja 10dl vehnäjauhoa. Lämmitä maito reilusti yli kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva + muut ainekset. Anna kohota reilut puoli tuntia.

Valmista sillä välin täyte: 11/2dl risottoriisiä, 1sipuli silputtuna, 2 valkosipulin kynttä, öljyä ja 1/2 litraa vettä. Kuullota silputut sipulit ja riisi öljyssä, lisää vesi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 25minuuttia.

Paista noin 400g naudanjauhelihaa pannulla kypsäksi. Sekoita joukkoon kypsä riisi ja mausta....1rkl viinietikkaa, 11/2tl suolaa ja saman verran sokeria, hyppysellinen valkopippuria, basilikaa, oreganoa, meiramia, paprikaa sekä noin 1rkl tummaa siirappia.

Jaa taikina 10 osaan ja kauli soikioiksi. Kostuta reunat vedellä ja täytä soikion toinen puoliska liha-riisitäytteellä. Käännä helma päälle, tiivistä reuna haarukalla ja pistele reiät pintaan. Paista noin litrassa öljyä (180astetta) nätti väri pintaan puolin ja toisin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti