maanantai 26. elokuuta 2013

Pestoa, pastaa ja rommia

Täyteläistä kalkkunapastaa kera leivän ja hunajaisen Creme peston. Lisäksi isäntä tarvitsi ihan oman keitoksen, koska on melkoisen flunssan kourissa. Meidän perhe on siinä suhteessa onnellisessa asemassa, että kaiken sortin kulkutaudit valtaavat noin kerta vuoteen YHDEN kropan. Itse en edes muista, milloin olen viimeksi sairastanut....kop, kop.

Täyteläinen kalkkunapasta 6:lle: 500g gnocchia, 300g kalkkunaa hunajassa, 2rasiaa pekonikuutioita, 100g tuoretta vuohenjuustoa, 1prk Creme Bonjour sipulia ja 21/2dl ruokakermaa. Lisäksi tuoretta basilikaa ja parmesaaniraastetta.

Paista pekonikuutiot rapeaksi, valuta paiston jälkeen paperin päällä liiasta rasvasta. Paista kalkkunat kypsäksi, lisää joukkoon ruokakerma ja anna keittyä kokoon tovin. Laita joukkoon vuohenjuusto ja Creme sipuli sekä puolet pekonikuutioista.

Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää kastikkeeseen. Pyörittele pastoja niin, että kastike tarttuu pintaan. Kaada tarjolle ja päälle hieman silpputtua basilikaa ja loput pekonit.

Hunajainen Creme pesto: 3/4dl pinjansiemeniä, ruukku basilikaa, 2 kynttä valkosipulia, 1dl öljyä, 1dl parmesaani-raastetta, ripaus suolaa, 2rkl ranskankermaa sekä 1rkl hunajaa. Sekoita ainekset jollain sekoittimella tasaiseksi. Tarjoa kera leivän tai pastan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti