tiistai 24. syyskuuta 2013

Simppeli ja raikas SITRUUNApiirakka

Tänään piti taikoa jotain helppoa, nopeaa ja maistuvaa tarjolle. Tämän piirakan leipomiseen ei ensinnäkään tarvittu kuin kaksi astiaa = vähän tiskiä eli hyvä mittari homman vaivattomuudelle :)

Pohja: 100g voita tai margariinia, 1/2dl sokeria, 3dl vehnäjauhoja, 1 keltuainen ja 2rkl vettä. Nypi kulhossa tasaiseksi muruseokseksi kuiva-aineet, voi ja keltuainen. Lisää vesi vielä hieman vaivaten. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

P.S itse tapaan käyttää juustohöylää tuohon kylmän voin nopeampaan työstämiseen, säästää aikaa.

Täyte: 2sitruunaa (mehu+kuoriraaste), 4munaa, 3dl tomusokeria, 1prk ranskankermaa ja 1dl Flora Vanillaa. Vatkaa munat ja tomusokeri, lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehut sekä ranskankerma ja Vanilla. Sekoita tasaiseksi, kaada täyte vuokaan ja paista 175 astetta ja noin 35-40 minuuttia. Tarjoa kylmänä.


2 kommenttia:

  1. nami, tällaisista simppeleistä resepteistä pitäisi tehdä ihan oma kirja tai luettelo, nimittäin niitä ei ole koskaan liikaa ja aina ei ole aikaa, eikä jaksa panostaa ja sitruuna, suosikkini ehdottomasti.

    VastaaPoista