tiistai 3. syyskuuta 2013

Tonnikala kepakot

Viikonlopun rapukekkereiden jäljiltä jääkaappi tarjosi enimmäkseen tyhjyyttään, joten oli aika taas tempaista ateria aineksista, joita löytyi.


Tonnikala kepakot (24kpl)

3prk tonnikalaa - käy hiutaleet ja palat sekä öljyssä tai vedessä
4 munaa
11/2dl Turkkilaista jogurttia, korvaavina käy kerma, kermaviili, luonnon jogurtti, smetana jne
1/2dl ketsuppia
3/4 dl kurkkusalaattia
Vajaa 3dl vaaleaa leipää hienonnettuna, korvaavina käy korppujauhot sekä hienonnetut näkkärit tai hapankorput - edellämainittujen osalta määrä täytyy kokeilla
1 iso sipuli silputtuna ja kuullotettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Suolaa, paprikamaustetta, mustapippuria sekä basilikaa.....tai mitä löytyy ja omaan suuhun maistuu.

Sekoita taikina tasaiseksi, muotoile 24 pötkylää, paista uunissa 180 astetta ja noin 20 minuuttia. Halutessasi tökkää tikut paikoilleen, ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana ja hiukan erilainen ohje, kyllä sinulla riittää näitä ideoita.

    VastaaPoista
  2. Oi ku kuulostaa herkuilta (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on muuten helppoa ja passelia ruokaa myös opiskelijalle :)

      Poista