perjantai 18. lokakuuta 2013

Hunajainen maalaisleipä ja chili con carne

Eilen satoi ensilumi...hyvä syy nostaa sekä tunnelman että ruoan lämpökertoimia. Chili con carnesta tein simppelin ja myös lapsen suussa maistuvaa. Tulisuutta on helppo lisätä, mutta vaikea ottaa pois.

Chili con carne: 700g jauhelihaa, 2sipulia, paprika, 500g tomaattimurskaa, 1pss texmex maustetta, 2prk Kidney papuja, suolaa sekä salkopapuja. Paista jauheliha ja silputut sipulit sekä paprika. Lisää joukkoon maustepussi, tomaattimurska ja valutetut Kidney pavut. Anna hautua hetken ennen tarjoilua. Salkopapuja keitin muutaman minuutin suolalla maustetussa vedessä. Tarjottiin kera vaniljamaustetun jasmiiniriisin.

Hunajainen maalaisleipä: 5dl vettä (+42), 2pss kuivahiivaa, 2tl suolaa ja 1rkl hunajaa, loraus öljyä sekä noin 13dl jauhoja. Sekoita kuivahiiva ja mausteet lämpimään veteen, lisää jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota tuplaksi, vaivaa kuplat pois ja tee taikinasta 2 leipää. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Paista 250 astetta ja noin 15 minuuttia. Voitele hunajavedellä.





4 kommenttia:

  1. Nam, tätä teen kyllä tänään ruuaksi :)

    VastaaPoista
  2. Taas niin ihanat herkut ja kääk lunta, kun nyt vaan kerkiäisin haravoida.

    VastaaPoista