tiistai 8. lokakuuta 2013

INTIALAISITTAIN - kanavartaat kera punaisen riisin ja banaanikastikkeen

Käväisin tänään ensimmäistä kertaa putiikissa punnitse ja säästä - kiitokset tästä tyttärilleni <3 Ei muuten jäänyt viimeiseksi kerraksi...löytyy herkkuja rivi poikineen. Tänään tarttui mukaan punaista riisiä ja paahdettuja paprika Cashew-pähkinöitä, joita käytinkin heti päivän kokkailuihin.

Intialaiset kanavartaat 4:lle: 400g maustamatonta kanaa, 200g bulgarian jogurttia, 1tl inkivääritahnaa, 2 murskattua valkosipulinkynttä, puolikkaan sitruunan mehu+kuoriraaste, 1/4tl cayannea, 11/2rkl garam masalaa, 1rkl ruokosokeria ja ripaus suolaa. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon kanaviipaleet. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Pistele kanat varrastikkuihin ja paista uunissa 220 astetta ja noin 20-30 minuuttia.

Punainen kookosriisi: 5dl punaista riisiä, 2sipulia, 400ml tölkki kookosmaitoa, 6dl vettä, puolikkaan sitruunan mehu ja noin 2-3tl suolaa. Kuullota kuutioidut sipulit öljyssä. Lisää kattilaan riisi, kookosmaito, vesi, sitruunamehu ja suola. Sekoita kunnes alkaa kiehumaan. Pienennä lämpö niin, että juuri pysyy kiehumispisteessä. Punaisen riisin kypsymisaika on noin tunti.

Kylmä banaanijogurtti-kastike: 2dl bulgarian jogurttia, 1 banaani, 1/2tl suolaa, ripaus cayannea, 1/4tl kanelia, 1/2tl kurkumaa ja pikku loraus sitruunamehua. Soseuta banaani ja sekoita ainekset keskenään. Tarjoa kylmänä.

Päällä inkiväärillä ja sitruunamehulla marinoituja katkarapuja, cashew-pähkinöitä ja tuoretta korianteria. Mausteiden määrä melko lempeä, jotta taipui myös lapsen suuhun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti