tiistai 29. lokakuuta 2013

Paahteinen munakoiso-tomaattikeitto ja täytetyt patongit

Mutkaton ja lämmin keitto maistuu aina tähän vuodenaikaan. Kyytipoikana toimi täytetyt patongit.
Munakoiso on maultaan lempeä, sopivasti särmää syntyy kevyellä paahdolla. Tomaatti taas kaipaa aina ripauksen makeutta, taittamaan niskat liialta kirpeydeltä.

Munakoiso-tomaattikeitto 4:lle: 1 isohko munakoiso, 2 sipulia, 3 valkosipulin kynttä, 4 tomaattia, paprika, 5dl vettä+liemikuutio, 1prk ranskankermaa, suolaa, sokeria / hunajaa, mustapippuria, paprikamaustetta, basilikaa, loraus Worcesteria ja öljyä. Kuutioi kasvikset ja lorauta kattilaan öljyä. Kuullota ja ota ensiksi hieman väriä pintaan sipuleille, lisää joukkoon munakoisot ja tiristä hetki sekoitellen. Lisää paprika ja tomaatit. Hauduta sen verran, että kasvikset näyttää läpikypsyneiltä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon vähitellen kiehautettu liemikuutio-vesi. Mausta ja sekoita mukaan ranskankerma.

Keittoa voi varioida monella tapaa. Ranskankerman tilalle esim. kookosmaitoa, tällöin mausteeksi sopii mainiosti myös curry.

Patongit 4kpl: 5dl vettä, 1pss kuivahiivaa, 2tl suolaa, loraus öljyä ja hunajaa sekä noin 10dl vehnäjauhoja. Sekoita kuivahiiva +42 veteen. Lisää mausteet, öljy ja jauhot sekoittaen. Anna kohota tuplaten. Jaa taikina neljään osaan ja kauli suorakaiteeksi. Lorauta pintaan öljyä, murskattua valkosipulia ja paprikajauhetta tai vaihtoehtoisesti mausteita aivan oman maun mukaan. Kääri rullalle ja aseta leivinpaperille saumapuoli alaspäin. Kohota vielä hetki ja paista 250 astetta ja noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä peittelemättä, jos tykkäät rapeasta pinnasta.


2 kommenttia:

  1. Kaapista löytyykin näitä aineksia, Täytyypä alkaa heti valmistamaan, vaikuttaa niin herkulliselta. Tästä tulee varmasti suosikkikeittoni, kiitos ohjeesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli päässyt itseltäkin unohtumaan, joten olipa kiva, kun kommentilla palautit reseptin mieleen :)

      Poista