lauantai 19. lokakuuta 2013

Pitkän kaavan mukaan

Isäntä täytti tänään vuosia, joten oli siis hyvä syy herkutella. Makuja suolaisesta makeaan. Valmistelut aloitin jo eilen karitsan osalta, muu syntyikin sitten nopeammin. Menuu oli siis karitsanpaistia, bataattiranskiksia, punaviinikastiketta, maalaisleipää, aura-mascarponea ja mangosalsaa.


Karitsan paisti 1,3kg, 40g voita, 1/2dl tuoretta persiljaa, 2rkl tuoretta rosmariinia, 2rkl tuoretta timjamia, 4 kynttä valkosipulia, suolaa, Worcesteria ja valkoviiniä. Tökkää paistiin veitsellä koloja ja täytä ne yrttivoilla. Anna maustua yön yli. Nosta paisti tunniksi huoneen lämpöön, valele Worcesterilla. Paita ensimmäiset 20 minuuttia 250 astetta, laske lämpö 150 astetta ja jatka paistamista, kunnes sisälämpö mittarin mukaan on 70 astetta. Valele pariin otteeseen paiston aikana lorauksella valkoviiniä. Anna vetäytyä hetken folion alla ennen tarjoilua.









1pkt aurajuustoa, 120g mascarponea, 1/4dl kuivattua viikunaa, 1dl pähkinöitä (pistaasi, cashew, saksanpähkinä) ja 1rkl hunajaa. Leikkaa pähkinät ja viikunat paloiksi sekoita kera Auran ja mascarbonen, mausta hunajalla. Tee kelmun avulla pötkylä ja laita jäähtymään jääkaappiin.

Mangosalsa: 1 mango, 1 sipuli, 2 tomaattia ja ruohosipulia. Kuori ja kuutioi mango ja sipulit, lisää kuutioidut tomaatit ja ruohosipulia.

2 kommenttia: