tiistai 1. lokakuuta 2013

Raaka peruna ranskalaisittain

Tänään oli taas se päivä, jolloin oli aika taikoa jotain, joka maistuu joka jampan suussa. Puhun siis perheemme miehistä. Juu, lihapullat uppoaa aina...asia joka ei tunnu muuttuvan vaikka vääntäisin niitä joka päivä hamaan tappiin saakka. Kaverikseen saivat tänään kotikutoisina ranskiksia - ajallisesti syntyy siinä missä kaupanvalmiitkin, mutta maku on pienen käsityön väärti.

Pilko kuorelliset raa'at potut SENTTI x SENTIN haloiksi. Lämmitä öljy noin 185 astetta ja laske perunat tai osa niistä kerrallaan joukkoon, paista öljyssä noin 5 minsaa tai sen verran kun väri on nätti. Nosta valumaan liiasta öljystä ja mausta. Itse laitoin vain paprikamaustetta ja Aromisuolaa....kaikki katosivat tuputtamatta.



2 kommenttia:

  1. :) juu ne lihapullat uppoaa vähän liiankin hyvin ja meillä menee niin jäätävästi jauhelihaa, eilen teki esikko spagettia ja jauhelihakastiketta, jauhelihaa 800g ja kaikki meni yhdeltä istumalta, huoh.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Kiva, että jossain toisaallakin :) Ja mitä tulee nuorten miesten ruokahaluun...pohjattomia kaivoja.

      Poista