torstai 24. lokakuuta 2013

Taivaallinen pekaanipähkinäpiiras, keloontunutta puuta ja juuttinarua

Ei mitään kevytsettiä, mutta tosi hyvää! Täyteläisiä makuja ja helppo resepti. Lisäksi käväisin tänään Clas Ohlsonilla tekemässä pari pikku ostosta. Kantikkaan keraamisen vuoan, toimii hyvin lasagnelevyjenkin kanssa sekä läkkipeltisiä pikkuvuokia 6kpl. Ostosten yhteisrvo 15€. Ei olleet hinnallakaan pilattu.

Joku aika sitten poimin metsäillessä talteen keloontuneita oksia. Niistä ja juutista kera kuumaliima-pistoolin väkersin sitten jotain, jota ehkä jonkin sortin tarjottimeksi voi kutsua :)

PEKAANIPÄHKINÄPIIRAS

Pohja: 3dl vehnäjauhoja, 2rkl sokeria, 1tl vaniljasokeria, ripaus suolaa, 100g voita ja muna. Sekoita kuiva-aineet, nypi joukkoon jääkaappikylmä voi, lisää muna ja vaivaa taikinaksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte: 75g voita, 1dl ruokosokeria, 1tl vaniljasokeria, 3munaa, 1dl vaaleaa siirappia, 1dl tummaa siirappia, 11/2rkl vehnäjauhoja ja 250g pekaanipähkinöitä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon munat ja siirapit. Leikkaa puolet pähkinöistä rouheeksi, lisää rouheen joukkoon vehnäjauhot ja lisää täytteeseen, sekoita tasaiseksi.

Kauli taikinasta sopiva ympyrä vuokaan. Esipaista 200 astetta ja noin 10 minuuttia. Kaada joukkoon täyte ja jatka paistoa 175 astetta ja noin 20-25 minuuttia. Asettele pintaan toinen puoliska pähkinöistä ja jatka paistamista seuraavat 20 minuuttia vuoan pinta leivinpaperilla suojattuna. Anna jäähtyä ja tarjoa kera jäätelön.






2 kommenttia: