perjantai 22. marraskuuta 2013

Maukas PIIRAKKApohja - gluteiiniton, maidoton ja laktoositon

Mulle tuottaa aina hieman päänvaivaa ruoka-allergioiden huomiointi tarvittaessa. Tämä johtuu siitä, että kotoväellä ei ole kyseisiä allergioita ja tästä samasta syystä en ole joutunut niitä kovinkaan paljoa miettimään.

Tämän reseptin kaivoi kaapinperältä esille tuo nuori mies 9v makean nälässään. Taittoi sivun kulman ja kertoi, että tätä tehdään seuraavaksi. Resepti osoittautui simppeliksi ja maukkaaksi makeaksi.

Mantelinen piirakkapohja: 200g mantelimassaa, 3rkl mantelijauhetta, 2 munaa, 11/2rkl perunajauhoja, 1/2tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria, 1tl appelsiinin raastettua kuorta. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa notkeaksi mantelimassa ja munat, lisää joukkoon kuiva-aineet, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan (halkaisija noin 25cm) ja paista 200 astetta ja noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti löytyy Vuosisadan keittokirjasta, painos vuodelta 1993.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti