sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ruisnäkkärit

Helppoa, terveellistä ja hyvää. Ryynättiin tänään liki kolme tuntia karvattien kanssa metsässä. Loppu saldona nälkäinen ja uupunut sakki. Tämäkin maa on pullollaan ihmisiä, jotka eivät ole käyneet metsässä aikoihin. Menkää siis metsään, loistava paikka vapauttaa ylimääräiset kuonat niin ruumiista kuin sielustakin :)

Ruisnäkkärit 20 kpl: 5dl vettä, 25g tuorehiivaa tai 1/2pss kuivahiivaa, 71/2dl ruisjauhoja, 2tl suolaa, 1tl sokeria, 2tl kuminaa ja 4dl vehnäjauhoja. Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää mausteet ja jauhot. Sekoita taikina ja anna kohota noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20 osaan. Kauli paloista ohuita pyörylöitä, pistele pintaan reikiä. Paista 200 astetta ja noin 8 minuuttia, käännä leivät ja jatka paistoa 6 minuuttia. Anna jäähtyä peittelemättä.



2 kommenttia:

  1. Kauniita, meillä olisi näille hurja menekki, pitäisi varmaan ite tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Näissä on se hyvä puoli, että ovat simppeliä ja helppoa sekä säilyvät hyvin.

      Poista