lauantai 1. maaliskuuta 2014

Vaahtokarkkia, bambua ja parkkia

Moikkales! Loma on kyllä mennyt niin toteen, että tässä kohtaa voi vaan todeta - kevät /kesä saa tulla :D
Viikko on tarjonnut sopivasti puuhastelua ja lorvailua, niin että poikanen jo laski seuraavat viisi arkea kun saamme taas jatkaa samalla meiningillä.


VAAHTOKARKIT (suklaiset ja mansikkaiset)

2dl vettä, 1rkl vaniljasokeria, 5dl sokeria, 1dl siirappia, 2 munan valkuaista, 1/2dl kaakaojauhetta,               7 liivatelehteä, ripaus suolaa + mansikka tomusokeria viimeistelyyn (tätä ei siis sekoiteta taikinaan)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vuoraa vuoka (itse käytin 25cm x25cm) leivinpaperilla, öljyä leivinpaperin pinta kevyesti ja tomusokerita runsaasti.

Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, vesi ja ripaus suolaa. Keitä noin 12 minuuttia alle +120astetta. Digitaalinen paistomittari on hyvä apuväline.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista ylimääräinen neste liivatteista ja kaada päälle kattilan sokerikeitos sekä kaakaojauhe. Vatkaa sähkövatkaimella noin 10 minuuttia eli niin kauan kunnes massassa on kunnolla kiipeävä sitko. Sekoita yhteen valkuaisvaahdon kanssa. Kaada massa vuokaan ja ripottele vielä tomusokeria pintaan.

Anna tekeytyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä, leikkaa kuutioiksi ja tomusokerita vielä tarvittaessa.








Mieshän mulla duunailee omassa firmassa kaiken sortin kuvatuotteiden parissa. Tällä kertaa hän oli laseroinut valokuvia parkkinahkaan. Tämä oli taas jotain sellaista, joka sykähdytti minua. Nuo juonteet ja sängen lähes tuntee :)

Jos alkoi ajatus itämään, piipahdahan osoitteessa MyShot



Bambun elämää osa 3 valmistui. Tyttäristä nuorempi halusi itselleen rennon väljän ranta-kuteen. Tein tämän Novitan Bambusta ja 6 puikoilla. Tämä oli sellainen kolmen päivän projekti......ja kylläpä kyllä - bambulla jatketaan aina vaan :)




Mukavaa viikonloppua sinnekin <3

2 kommenttia:

  1. Ihan huikean upea tuo parkkinahkaan tulostettu kuva! ...ja vaahtokarkit näyttivät aika syntisen hyviltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin tosi paljon. Vaahtokarkkeja tuli tuolla reseptillä noin 70 palaa ja katosivat hetkessä :)

      Poista