keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ricotta-juustoa, KASVISlasagnea ja kasvunvoimaa

Tämä lähti siitä, kun näin jo joku tovi sitten Australian Masterchefissä Neil Perryn kasvis-lasagnensa äärellä - tuotapa syödään meilläkin! Ensimmäinen mutta tuli matkaan, kun kaupan hyllyltä ei löytynytkään ricottaa, joten oli lähdettävä siitä liikenteeseen.

RICOTTA:

2 litraa punaista maitoa
5dl kermaa
2tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 pieni sitruuna (mehu ja kuoriraaste)
1dl tuoretta basilikaa ja ruohosipulia

Kuumenna maito ja kerma lähelle kiehumispistettä. Lisää sitruunamehu ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele tovi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunankuori raasteella.

Anna juoksettuneen seoksen levähtää pyyhkeen alla huoneenlämmössä pari tuntia. Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsolla. Nostele juustomassa astiaan ja anna sen valua ja valmistua jääkaapissa muutaman tunnin verran.




Tällä välin on tullut purkitettua kevään kasvuvoimaakin - narsisseja ja herneitä versoiksi. Herneet itävät versoiksi nopeasti ja samasta setistä riittää uutta satoa pariinkin kertaan, leikkauksen jälkeen. Hyvä niin, koska maistuvat sekä meille että pupulle :)








KASVISlasagne Neil Perryn tapaan - reseptin löydätte täältä KLIK

Itse tein setin yhteen vuokaan, toisin kuin hän "annoskoossa". Hyväähän tästä tuli :) Resepti vaikuttaa pitkältä, mutta ei tuo hankala ole.




2 kommenttia:

  1. Voihan lurpsis, ei voi muuta sanoa tälläkään kertaa :) Ihanaa viikkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mukavaa vaihtelua.....joka ei kyllä maistunut poikaselle eli ei niin lasten makuun :) Mukavaa vkonloppua sinnekin!

      Poista