sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kanttarelleja, karitsaa ja jälkkäriä

Tämä menuu syntyi siitä, kun karitsan sisäfileet oli tarjouksessa ja mansikoitakin piti säilöä. Oikeasti on ollut taas niin sata rautaa tulessa - suuri viisaus " vie mennessäs tuo tullessas" ei meinaa aina sekään riittää tämän kotikolosen "hallintaan" :) No, mutta näillä mennään!!


Kanttarelli-risotto (4:lle)

2rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
250g kanttarelleja
400g risottoriisiä
1 1/2 litraa kasvislientä ( 3 kasvisliemi-kuutiota + 1 1/2 litraa vettä)
loraus valkoviiniä (noin 1/2dl)
2dl kermaa
1dl raastettua parmesaania
persiljaa
suolaa ja mustapippuria
voita

Kuullota kanttarellit pannulla nokareessa voita, mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria (siirrä sivuun odottamaan). Valmista kasvisliemi ja pidä kiehumispisteessä.

Laita paistokasariin tai kattilaan loraus öljyä ja voita, kuullota siinä silputtu sipuli. Lisää riisit ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lorauta valkoviini joukkoon ja anna sen haihtua. Kaada joukkoon kasvislientä soppa-kauhallisin, niin että edellinen satsi ehtii aina imeytymään. Lisää kerma ja anna sen tekeytyä 5-8min. Ripottele joukkoon parmesaani ja kanttarellit sekä silputtu persilja.



Marinoidut karitsan sisäfileet

500g karitsan sisäfileitä
1/2 dl öljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1rkl rosmariinia
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria

Valmista marinadi. Poista fileistä kalvot. Laita marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista kuumalla pannulla noin minuutin puolin ja toisin. Anna tekeytyä folion alla vartin verran ennen tarjoilua.




Jälkiruokana simppelisti jätskiä ja vaahtokarkki-mansikoita suklaa-ringeillä.

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista