sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Nieriää ja uuniperunoita katkarapu-täytteellä


Jouluruokien parissa menee sujuvasti pari päivää, mutta sitten on aika tehdä jo jotain muuta. Kauppareissulla kalatiski huuteli keveydellään, joten ateriaksi syntyi paistettua nieriää ja uuniperunoita katkarapu-täytteellä. Miten teillä muilla, vieläkö uppoaa jouluruoka?




UUNIPERUNAT KATKARAPUtäytteellä 4:lle

8 rosamundaa (muutkin perunat käy)
Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunat haarukalla. Paista 200 astetta ja noin 50-60 minuuttia.
Tee perunoihin ristiviilto ja purista niitä hieman auki. Täytä perunat katkarapukastikkeella ja ripottele pintaan tuoretta tilliä.

KATKARAPUkastike

1prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus (2,5dl)
180g katkarapuja
loraus sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
tilliä

Sulata katkaravut ja lisää joukkoon loraus sitruunamehua ja hyppysellinen mustapippuria. Lämmitä kattilassa Creme Bonjour ja kaada joukkoon katkaravut.




NIERIÄfileet pannulla

nieriä fileitä
suolaa
mustapippuria
öljyä/voita

Mausta kalafileet ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista voi/öljyssä suht kuumalla pannulla nopeasti nätti väri fileiden pintaan. Käännä fileet nahkapuoli pannua päin ja tiristele fileet kypsiksi.





Nyt starttaa henkinen latautuminen alkavaan työviikkoon, johan tässä on lomailtu :)

4 kommenttia:

  1. Ei uppoa enää. Perjantaina syötiin viimeinen jouluateria ja eilen ja tänään ihan muuta. Kala oli hyvässä tarjouksessa, vaan meillä syötiin joulupäivinä paljon kalaa, joten ei enää maistanut sekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän yskän :) Meillä oli joulupöydän äärellä "kalattomia", joten sille oli tilaa juuri nyt :)

      Poista
  2. Nam mitkä sapuskat teillä! ☺ Kelpais kyllä mullekin. Me maltettiin vasta tänään luopua jouluruoasta. Johan sitä tuli sit viime tiistaista saakka syötyäkin... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kala-ateria maistui tähän väliin niin hyvältä. Kinkkua meilläkin on syöty vielä tänään ja nyt pää raksuttaa jo uuden vuoden pöperöitä ;)

      Poista