sunnuntai 8. helmikuuta 2015

DIY simppeli narukori ja vkonlopun tarjoiluja

Tänään on aurinko paistanut niin paljon, että valo on yltänyt jopa sisällekin saakka ja heti on kevättä rinnassa :)

Tämä aika vuodesta on jollain tavoin toiveikas, lupaus keväästä on jo lähellä!



Aamu tuli startattua kannullisella C-vitamiinia. Meillähän puristui viime talvena lähes 80 kiloa sitrushedelmiä mehuksi ja vahvasti näyttää siltä, että tänä talvena nuo kilot tulee rikottua.

Luin juuri artikkelin siitä, kuinka meillä Suomessa syödään paljon ruokaa, joka tekee elimistöstä happaman ja nämä sitrushedelmät ovat sisällöltään emäksisiä eli vitamiinien lisäksi tarjoavat kropalle tasapainoa.



Tämän aamun aamupalalle leivoin ensimmäistä kertaa pataleipää. Olihan simppeliä hommaa ja lopputulos maukasta....vastapaistettu leipä on niin hyvää. Reseptiä en pataleivästä nyt rustaa, koska niitä on hyvin tarjolla.....minä vain olin "matti-myöhäinen" tämän teossa.




Mulla jäi vaatesäilytys-projektin jäljiltä reippaasti narua, josta tuli tehtyä helposti ja nopeasti uusi kori leiville.




TARVIKKEET: narua, lankaa, silmäneula ja ompelukone.




1. Valitse ompelukoneesta suurin sik-sak ja valmista ensimmäiseksi korin pohja.

2. Ota korinpohjan ympärysmitasta narulla mitta ja ompele sen mukaan koriin laitaosa.




3. Kohdista pohjan ja laidan lähtöpisteet toisiinsa

4. Kursi kori kasaan.



EILEN söimme lauantai-illan ratoksi karitsaa, pottuja ja kasviksia punaviini-kahvikastikkeella - punkulla "kurlaten" ;)

KARITSAN PAAHTOPAISTI

Ostin valmiiksi marinoitua (yrtti-valkosipuli) karitsan paahtopaistia. Lihaa, josta syntyy helpolla hyvää.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistoa. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyyhi paistien pinnasti liika marinadi pois. Ruskista (valurauta)pannulla öljy/voissa suht kuumalla lämmöllä hyvä väri puolin ja toisin. Iske pulleimpaan paistiin paistomittari ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 65-67 astetta. Kääri lihat folioon ja anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.




Tämä punaviini-kahvikastike toimii sekä lihalle että lampaalle. Vaikka meidän nuori mies ei juo kahvia, niin hänellekin tämä maistuu. Tässä kastikkeessa on vaan niin maut kohdillaan.


PUNAVIINI-KAHVIkastike (4:lle)

1/2dl ruokosokeria
loraus tummaa siirappia
1 sipuli kuutioituna
5dl lihalientä ( 1 lihaliemikuutio + puoli litraa vettä)
1dl punaviiniä 
1dl vahvaa kahvia
1dl kermaa
2tl kuivattua timjamia


Sulata kattilassa sokeri, lisää siirappi ja punkku - anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kuutioitu sipuli ja lihaliemi, kiehuta runsaalla lämmöllä kastikkeen pohjaa, kunnes se on määrältään puolittunut.

Lisää joukkoon kahvi, kerma ja timjami. Jatka kastikkeen keittoa niin kauan, kunnes koostumus on siirappimaista.




Mukavaa sunnuntaita ja virtaa tulevaan viikkoon <3



4 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköisiä kuvia ja punkkukahvikastiketta on kyllä pakko testata piakkoin, kiitos siitä. Terkuin Suska koivuladesignesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Suska :) Tuo punkku-kahvikastike on kyllä omaan suuhun yksi parhaimpia kastikkeita.....se ei tosin synny aivan hetkessä, mutta on kyllä vaivan väärti.

      Poista
  2. Mullakin alkaa olemaan jo kevättä rinnassa ♥ Eilen näkyi pihalla jo hiukan maata jään alta ja pikkupakkanen + aurinko, niin johan siinä alkaa kevät olla mielessä. Aivan upea keli oli eilenkin, jos ei muisteta sitä järkyttävän kovaa tuulta! ☺
    Minä aloitan aamuni aina puristetulla sitruunan/limen mehulla ja sekoitan siihen vähän viherjauhetta ja vettä. Nam!! ☺
    P.S. Tuo punkku mitä joitte on ihan SAIRAAN hyvää..... Iskee mun makuhermooni ihan kympillä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringolla on kyllä aivan mahtivoimat, jotka huomaa nopeasti pimeämmän kauden jälkeen. Sitrukset ovat kyllä raikas startti jokaiseen aamuun ja mitä tulee tuohon punkkuun, niin tosi hyvää :)

      Poista