sunnuntai 2. elokuuta 2015

RUOKAA sekä alkavaa syksyä ja kesää rintarinnan

Näin se vaan on kesä taittunut elokuun puolelle. Tämä aika vuodesta on sellainen, että kesä ja syksy kulkevat mukavasti rintarinnan. Mulla heräilee sisäinen tarve lisätä tunnelman määrää vaikka samanaikaisesti pihamaalla vasta pienet puutarhamansikat kypsyvät.


Maanantaina piipahtivat äitini ja sisareni yllätysvierailulla <3 Olihan mukava nähdä ja vaihtaa kuulumisia aivan kasvotusten. Meitähän on neljä sisarusta jälkipolvineen ja live-tapaamiset on harvinaista herkkua, koska sakki on hajaantunut Suomi-neidon helma-alueelle vähän sinne ja tänne....ja jokaisella arjen pyöritys "nakutettu" aika tiukkaan tahtiin :) 

Mun juuret on vahvasti hämeessä, mutta mieli pohjanmaalla VIISTÄKÖÖN SIIPENI MAATA

Sukujuuret on muuten mielenkiintoinen juttu, meillä ne yltää alkujuuriltaan Venäjälle, siis kauan kauan sitten....mutta tätä päivää on edelleenkin se, että on kyseessä minä tai vanhempi tyttäristä Suomen rajojen ulkopuolella... "Are you Russian?"....No, I come from Finland! Really? Jotkut "karvat" pysyy vain yllä vaikkei niiden olemassaoloa tiedostaisikaan. 




TONNIKALA-salaatti

keitettyjä munia
tonnikalaa
kurkkua
tomaattia
kevätsipulin varsia
salaattia pyöritettynä kevyesti Felixin yrtti-balsamicossa

+ ruisleipää, leivän päällysiä, mansikoita, teetä, kahvia ja vettä.



PATONGIT (2kpl) parilla maulla:

21/2dl vettä
vajaa pussi kuivahiivaa (n.7g)
1tl suolaa
6dl vehnäjauhoja
loraus öljyä

Liota kuivahiiva +42 asteiseen (siis selkeästi kättä lämpimämpään) veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahtia ja kauli jauhotetulla alustalla kumpikin palanen suorakaiteeksi (20cm x 40cm). Levitä taikinan päälle täytteet.

Täyte nro 1 = Valkosipulia ja basilikaa
Täyte nro 2 = Sinihomejuustoa ja juoksevaa hunajaa

Rullaa patongit, anna kohota (saumapuoli alaspäin), tee viillot pintaan ja paista 250 astetta ja noin 15 minuuttia.



Kuluneen kesän aikana on tullut tehtyä useampikin ruoka, jota lapsen on helppoa lämmittää mikrossa.

MAKARONIlaatikko

800g nauta-sikajauhelihaa
2 sipulia kuutioituna
1pkt pekonikuutioita
1pkt Koskenlaskijan kylmäsavuporoa
400g Myllyn Parasta makaronia
7dl vettä + lihaliemikuutio
3 munaa
jauhelihamaustetta

Keitä ensimmäiseksi lihaliemi ja lisää joukkoon Koskenlaskija, anna juuston sulaa. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Keitä makaronit paketin ohjeen mukaisesti.

Tiristele pannulla pekonit, sipulikuutiot ja jauhelihat. Mausta jauhelihamausteella.

Sekoita munat jäähtyneeseen lihaliemi-juustoseokseen. Kokoa makaronilaatikon ainekset vuokaan kerroksittain ja kaada päälle liemiseos. Paista uunissa 180 astetta ja noin 30 minuuttia.



POSSUNkylkiä, porkkanoita ja friteerattuja sipuleita dipillä

Possunkyljet (suolattuna) hautuivat savipadassa yhdet 12 tuntia. Pintaan ne saivat ennen grillausta ripauksen ruokosokeria ja Hickory smokea.

Friteeratut sipulit ohje täältä KLIK

+ lisukkeina keitettyjä ja maustettuja porkkanoita / vihreitä salkopapuja sekä patonkia.









Jos nyt tosiaan alkaa olemaan syksynkin tuntua ilmassa, niin kyllä se kesäkin on vielä käsissä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti