sunnuntai 27. marraskuuta 2016

HUURTEISET tuikkukipot SUOLAA kasvattamalla

Sunnuntai terkut taudinpesästä! Meillä oli viikko sitten, perjantaina, työpaikan pikkuiset joulut ja jollain tavoin meni "lääkitys" pieleen, koska lauantaina alkoikin melkoinen flunssa...joka jyllää yhä. No, ei parane nurista koska edellisestä kerrasta, kun olen ollut millään tavoin kipeä onkin aika monta vuotta.

No, sitten näihin askarteluihin. Huurteiset tuikkukipot suolaa kasvattamalla ei tosiaankaan ole mikään uusi juttu. Monesti olen näitä katsellut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla. Näiden tekeminen on kyllä mukavan simppeliä hommaa ja tarvittavat aineksetkin löytyy jokaisen kaapista.

HUURTEISET tuikkukipot SUOLAA kasvattamalla

Tarvitaan lasiastioita, merisuolaa, vettä ja lämpöä.

Laitoin jokaisen astian pohjalle noin puolen sentin kerroksen merisuolaa ja päälle sen verran vettä, että suola lähes peittyy. Sitten pyöräytin astiaa, jotta sain vähän suolaa tarttumaan seinämiin. Ja sen jälkeen astiat laitetaankin mahdollisimman lämpimään paikkaan muutamaksi päiväksi. Mulla nämä olivat neljä pvää lämpöpatterin edessä ja niin se suola vaan alkoi kasvamaan, muodostaen kauniin huurteisen pinnan lasiin. Parastahan tässä jäisessä efektissä on se, että se ei sula kynttilän lämmön vaikutuksesta.





2 kommenttia:

  1. Kiitti kivasta vinkistä, en ollut näihin suolahuurre juttuihin ikinä törmännyt missään. Hauska idea, pitää kokeilla!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolahuurretut tuikut on tosiaankin helppoa kivaa ja mielenkiintoista seurattavaa :)

      Poista