maanantai 12. elokuuta 2013

Kahden juuston raviolit valkosipulivoilla

Kuten meillä moni muukin maanantai, niin myös tämä, on taas kerran päivä - syödään sitä, mihin ainekset kaapista löytyy. Tähän herkkuun ei kummoisia värkkejä tarvi, mutta hieman askartelua.

Raviolit: 6dl durum-jauhoja, 6 munaa, 6rkl öljyä ja 1tl suolaa. Kaada pöydälle tai kulhoon jauhot ja suola. Tee jauhoon munia varten kolo. Lisää öljy. Vaivaa taikinaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahtia ja kauli kahdeksi levyksi jauhotetulla alustalla.

Täyte: noin 2dl kermaista juustoraastetta ja 1dl parmesaaniraastetta sekä noin 1/2dl silputtua tuoretta basilikaa. Jaa täyte nokoittain taikinalevyn päälle. Laita toinen levyistä koko hässäkän päälle juustokumpuja myötäillen. Leikkaa osiin ja tiivistä reunat. Keitä runsaassa kiehuvassa vedessä noin 4 minuuttia ja valuta. Aseta tarjolle ja kaada pintaan valkosipulivoi - 50g voita ja 3 valkosipulin kynttä murskattuna ja nämä kattilassa kiehautettuna. Pinnalle vielä silputtua tuoretta basilikaa sekä parmesaani-lastuja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti