sunnuntai 18. tammikuuta 2015

DIY betonivalaisimet ja pekoni-broiskua bataatilla

Mä olen ollut kyynärpäitä myöden betonissa tämän vkonlopun. Halusin meidän ruokapöydän ylle uudet valaisimet, jotka syntyivätkin suht vikkelään.

Kuukauden verran ehdin pyörittelemään päässäni sitä, kuinka tämän toteuttaisin. Tämän kokoisia lamppuja kun ei voi tehdä suoraan vaan betonista valaen....tulee liian painavat.

Toiseksi halusin valaisimiin valkoisen sisäpinnan, jotta heijastavat valoa. No, näin nämä syntyivät ja onnellisesti katossa killuvat :)




TARVIKKEET yhteen lamppuun (itse tein kaksi)

1 iso ilmapallo (halkaisija puhallettuna 40cm)
5 rullaa Cellonaa (näitä saa apteekista....kipsiverkkoa, joilla kipsataan murtuneita luita)
S30 betonia, josta siivilöin isoimmat kivenmurikat pois
vettä
lakkaspray
kumihanskat
ja valonlähde

Puhalla ilmapallo ja teippaa se alustalle, jonka päällä on helppo työskennellä (itse käytin isoa lasimaljaa)

Kastele Cellona-rulla (kuva 1) kerrallaan kylmässä vedessä paketin ohjeen mukaisesti ja kieputa kipsiverkko ilmapallon ympärille (kuva 2).




Kun olet kieputtanut kaikki 5 rullaa Cellonaa pallon ympärille, anna niiden kuivua. (Kuivuvat nopeasti)

Piirrä kynällä kuivuneeseen kipsiin lampunkannan merkki. (Kuva 3)




Siivilöi betonista isommat kivenmurikat pois ja lisää joukkoon kylmää vettä sen verran, että massassa on hyvä työskentely-tuntuma. Levitä betoni kipsin ympärille niin, että lampun kantaan sitä ei laiteta (kuva 4)



Anna betonin kuivua seuraavaan päivään. Suihkauta pintaan ohut lakkakerros. Avaa veitsen avulla lampulle paikka. Kiinnitä valonlähde.



Ja siinäpä se, tuolla nuo nyt killuvat. Miehen mielestä ovat kuin ampiaispesiä :)




Eilen söimme Nannen inspiroimana pekoniin käärittyä broilerin rintafileetä. Lisukkeiksi tein bataatti-ranskiksia ja salaattia. Mä niin tiesin, että tämä tulee uppoamaan meillä. Isännän kommentti....on broisku itsessäänkin hyvää, mutta vielä paljon parempaa pekonissa :)




Broilerin rintafileet pekonissa

400g broilerin rintafilettä (hunajamarinadilla)
2 pkt pekonia

Puolita rintafileet ja kiedo pekonit ympärille. Paista pannulla kypsäksi kauttaaltaan.


Bataatti ranskikset

1 iso bataatti
öljyä keittämiseen
suolaa

Kuori ja viipaloi bataatti. Lämmitä öljy kattilassa 180 astetta ja kypsennä bataatit. Imeytä ylimääräinen rasva bataateista talouspaperin päällä ja mausta.




Mukavaa alkavaa viikkoa!




14 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän upeat valaisimet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kirsi :) Olen kyllä itsekin tyytyväinen valaisimiin ja ylipäätään siihen, että "resepti" näiden valmistumiseen oli toimiva. Plussana vielä se, että syntyivät edullisesti......mä tykkään jutuista, joihin jokaisella on varaa :)

      Poista
  2. Wau!!! Sä oot kyllä niin taitava käsistäsi!!! ♥
    Ja kiva kuulla, että teilläkin maistui!! ☺ Nuo bataattiranskikset on meillä vielä testaamatta, täytyy pistää korvan taakse....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :) Mun tekeleissä yksinkertaisuus on valttia, koska mä haluan suht nopeasti valmista ;) Ja mitä tulee ruokaan, niin maistui......listalla odottaa vielä possu pekonilla etc :D

      Poista
  3. Hienot valaisimet todellakin! Ja mikä kiva idea ylipäätään :) Itse olen väkertänyt ilmapallojen päälle vain paperinarua + liima-vesiseosta, mutta laitanpa korvan taakse tuonkin sinun idean kunhan käsityöporukalla tässä jossain vaiheessa tartutaan betonitöihin käsiksi ;)

    Ruoka kuulosti kans erittäin herkulliselta! Meillä miehen suuriin suosikkeihin kuuluu nimenomaan tuo pekoni...ja broilerisekä bataattihan uppoavat aina koko perheeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marielisa :) Yksi paperinaru-valaisin roikkuu muuten meilläkin. Pekoni on sellainen takuuvarma moneen lähtöön, etenkin miehille :)

      Poista
  4. Sinä se aina keksit upeita ideoita. HIENOT!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kylläpä noita kivoja idiksiä sullakin riittää <3 Ainoa rajoitehan on vaan tunnit vuorokaudessa ja se, että ne tulee jaettua tärkeysjärjestyksessä :)

      Poista
    2. Kiitos <3 Sinäpä sen sanoit :)

      Poista