keskiviikko 16. lokakuuta 2013

KesäLOMALLA

Ihanan laiska aamu, sopivasti puuhastelua, ruokaa ja tunnelmaa kera perheen. Näistä aineksista syntyi tämä päivä ja hyvä sellainen. Hitaat aamut  - voisivat olla aivan lakisääteisiä....niiden saattelemana saa paljon aikaiseksi hyvällä fiilarilla.

Pannupizza: 3dl vettä, 1pss kuivahiivaa, 1rkl kuivattua basilikaa, 1tl suolaa, 1rklsokeria, 31/2dl vehnäjauhoja 11/2dl ruisjauhoja sekä loraus öljyä. Sekoita +42 asteiseen veteen kuivahiiva ja mausteet. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota. Työstä taikina ja kauli vuokaan sopivaksi.

Täyte: 300g kanasuikaleita, 100g vuohenjuustoa, sipuli, juustoraastetta, 1dl yrttitomaattimursketta, tomaattia. Viipaloi sipuli ja paista kera kanasuikaleiden. Levitä tomaattimurske taikinan pohjalle, päälle vuohenjuusto murustettuna sekä kana-sipulipaistos. Pintaa juustoraastetta ja tomaattia viipaleina. Paista 250astetta ja noin15minuuttia. 

Suklaatuorejuustokakku: 200g Jyväshyvän suklaapisara-keksejä, 75g voita tai margariinia. 3dl kermaa, 200g maustamatonta tuorejuustoa, 1dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan mehu, 4liivatetta ja 150g maitosuklaata.

Murskaa keksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokerit ja sitruunamehu. Sulata suklaa vesihauteessa. Valmista liivatteet paketin ohjeen mukaisesti ja lisää kermaseoksen joukkoon. Kaada pohjan päälle kerroksittain kermatäytettä ja sulatettua suklaata. Jos haluat marmoroidun kuvioinnin, käytä siihen haarukkaa. Anna valmistua jääkaapissa seuraavaan päivään.







2 kommenttia:

  1. huoh, voisin tulla teille lomailemaan, tääällä alkoi syysloma, tosi hiukan flunssaisissa merkeisää, mutta kuitenkin. Ihanat herkut. Mukavia lomapäiviä.

    VastaaPoista